Het eten van zeekraal is erg gezond en zeer geschikt voor diabetespatiënten. Het draagt bij aan het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Het stimuleert de werking van de alvleesklier. Daarnaast voorkomt het leverbeschadiging. Het werkt ontstekingsremmend en ondersteunt het immuunsysteem.
Ingrediënten Roerbak van asperges, zeekraal en snijbonen (2 personen)7 | witte of groene asperges |
10 | snijbonen |
1 | rode ui |
2 teentjes | knoflook |
75 gram | zeekraal |
0,5 | rode paprika |
2 | bosuitjes |
5 | champignons |
1 cm | verse gember |
1 scheut | sojasaus |
0,5 eetlepel | komijn gemalen |
0,5 eetlepel | koriander gemalen |
1 theelepel | kurkuma |
0,5 eetlepel | sesamzaad |
1 scheut | plantaardige olie |
Snijd de ui, knoflook, gember, snijbonen, asperges, paprika, bosuitjes en champignons in kleine stukjes. Fruit in olie eerst de ui, knoflook en gember. Voeg dan de snijbonen, asperges en paprika toe. Als deze bijna gaar zijn, kunnen de zeekraal, champignons en bosui erbij. Kruid met koriander, komijn, kurkuma en een scheut sojasaus. Garneer met sesamzaad.