Diner, Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Japans, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Roerbak van asperges, zeekraal en snijbonen

Het eten van zeekraal is erg gezond en zeer geschikt voor diabetespatiënten. Het draagt bij aan het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Het stimuleert de werking van de alvleesklier. Daarnaast voorkomt het leverbeschadiging. Het werkt ontstekingsremmend en ondersteunt het immuunsysteem. 

Ingrediënten Roerbak van asperges, zeekraal en snijbonen (2 personen)
7 witte of groene asperges
10 snijbonen
1 rode ui
2 teentjes knoflook
75 gram zeekraal
0,5 rode paprika
2 bosuitjes
5 champignons
1 cm verse gember
1 scheut sojasaus
0,5 eetlepel komijn gemalen
0,5 eetlepel koriander gemalen
1 theelepel kurkuma
0,5 eetlepel sesamzaad
1 scheut plantaardige olie
Bereiding
Snijd de ui, knoflook, gember, snijbonen, asperges, paprika, bosuitjes en champignons in kleine stukjes. Fruit in olie eerst de ui, knoflook en gember. Voeg dan de snijbonen, asperges en paprika toe. Als deze bijna gaar zijn, kunnen de zeekraal, champignons en bosui erbij. Kruid met koriander, komijn, kurkuma en een scheut sojasaus. Garneer met sesamzaad.