Wat zou jij in een (aardse) vorm willen gieten?
Ingrediënten kikkererwtenzoutjes (chips) (2 personen)
150 gram | kikkererwten (op vocht) |
2 eetlepels | kikkererwtenmeel |
1 teentje | knoflook |
0,5 | spaanse peper (optioneel) |
1 theelepel | komijn gemalen |
0,5 theelepel | zeekraalzilt (of zout) |
plantaardige olie |
Bereiding
Giet het vocht van de kikkererwten. Doe die met het kikkererwtenmeel, knoflook, spaanse peper, komijn gemalen en zeekraalzilt in een keukenmachine. Pureer tot een gladde massa. Leg een stukje huishoudfolie op het aanrecht. Daarboven op het kikkererwtenmengsel en dan weer een stukje huishoudfolie. Rol het kikkererwtenmengsel uit tot een plak van ca. 0,5 cm. Snijd hier met een (pizza)mes kleine figuurtjes van. Leg de figuurtjes voorzichtig op een bakplaat, die voorzien is van bakpapier. Het deeg is wat slap, daarom gaat die niet altijd even makkelijk, maar je kunt de figuurtjes ook weer in vorm brengen op de bakplaat. Besprenkel het deeg met olie. Bak de kikkererwtenzoutjes in de oven op 150 graden in 20-30 minuten knapperig.