Voor mij is dat koken en vooral het maken van nieuwe recepten. Zo heb ik vandaag echt een “kook-dagje”. Heerlijk! Dat is voor mij echt bijkomen en zowel letterlijk als figuurlijk gevoed worden. Al een tijdje wilde ik weer eens iets anders als broodbeleg. Zo ontstond dit heerlijke receptje.
Ingrediënten Rucola Cashewnotenspread
150 | rauwe cashewnoten |
30 gram | rucola |
scheutje | sesamolie |
scheutje | olijfolie |
scheutje | sojasaus |
1 eetlepel | hennepzaad |
1 eetlepel | edelgist |
2 theelepels | citroensap |
1 theelepel | paprikapoeder |
0,5 theelepel | komijn gemalen |
zeekraalzilt | |
peper | |
water of amandelmelk als de spread te dik is |
Week de cashewnoten gedurende minimaal een uur in water. Doe deze vervolgens samen met de rucola, citroensap, sesamolie, olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, peper, zeekraalzilt, sojasaus in een blender en pureer tot een dikke pasta. Verdun eventueel met water of amandelmelk als je de spread te dik vindt. Breng op smaak met peper en zeekraalzilt.