Broodbeleg, Glutenvrij, Koemelkvrij, Reflectievraag, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Rucola Cashewnotenspread

Wat is voor jou een goede activiteit om weer bij jezelf te komen?

Voor mij is dat koken en vooral het maken van nieuwe recepten. Zo heb ik vandaag echt een “kook-dagje”. Heerlijk! Dat is voor mij echt bijkomen en zowel letterlijk als figuurlijk gevoed worden. Al een tijdje wilde ik weer eens iets anders als broodbeleg. Zo ontstond dit heerlijke receptje.

Ingrediënten Rucola Cashewnotenspread
150 rauwe cashewnoten
30 gram rucola
scheutje sesamolie
scheutje olijfolie
scheutje sojasaus
1 eetlepel hennepzaad
1 eetlepel edelgist
2 theelepels citroensap
1 theelepel paprikapoeder
0,5 theelepel komijn gemalen
zeekraalzilt
peper
water of amandelmelk als de spread te dik is
Bereiding
Week de cashewnoten gedurende minimaal een uur in water. Doe deze vervolgens samen met de rucola, citroensap, sesamolie, olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, peper, zeekraalzilt, sojasaus in een blender en pureer tot een dikke pasta. Verdun eventueel met water of amandelmelk als je de spread te dik vindt. Breng op smaak met peper en zeekraalzilt.