Wat mag uit jouw kern van binnen naar buiten komen en het daglicht gaan zien?
De verrassende frisse rucola linzen salade met zoete aardappel is een voedingsbron die uitnodigt tot vernieuwing en groei. Wees welkom!
Ingrediënten (4 personen)
80 gram | rucola |
1 | zoete aardappel |
50 gram | beluga linzen |
0,25 | courgette |
0,5 | rode ui |
50 gram | feta of plantaardige kaas |
5 | zon gedroogde tomaten |
10 | amandelen |
2 theelepels | pesto |
0,5 | sinaasappel |
1 scheut | balsamico azijn |
1 scheut | olijfolie |
0,5 theelepel | gemberpoeder |
0,5 theelepel | kaneel |
3 blaadjes | munt |
Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Doe deze in een ovenschaal en giet er een wat olijfolie overheen. Grill deze in de oven tot ze bruin zijn. Week de beluga linzen en kook ze beetgaar in de op de verpakking aangegeven kooktijd. Snijd de courgette in kleine blokjes. Roer daar de pesto doorheen. Doe in een schaal of slakom de rucola, de linzen, de geroosterde zoete aardappel, de fijn gesneden ui, feta en zon gedroogde tomaten. Garneer met de amandelen. Pers de sinaasappelsap en meng die met balsamicoazijn, olijfolie, gemberpoeder, kaneel en fijn gesneden munt. Giet deze dressing over de salade.