Waar knap jij van op?
Deze Rucola veldsla met fruit, paprika en bleekselderij is heerlijk bij wat warmer weer; echt een fris en fruitige salade om je op een prettige manier mee te voeden.
Ingrediënten (4 personen)
50 gram | veldsla |
50 gram | rucola |
0,5 | rode, oranje of gele puntpaprika |
2 stengels | bleekselderij |
2 trosjes | rode druiven |
1 | mandarijn |
2 eetlepels | blauwe bessen |
75 gram | blauwe schimmelkaas of plantaardige kaas (optioneel) |
1 eetlepel | pijnboompitten |
2 theelepels | pesto |
0,5 | sinaasappelsap |
1 scheut | olijfolie |
1 scheut | worchesterhiresaus |
peper | |
zout |
Bereiding
Doe de veldsla en rucola onder in een schaal. Leg daarop de gesneden paprika, bleekselderij, druiven, mandarijnen en blauwe bessen. Rooster de pijnboompitten en doe die bij de salade. Maak een dressing van pesto, sinaasappelsap, olijfolie, worchesterhiresaus, peper en zout en giet de over de salade. Eventueel nog afmaken met blauwe schimmelkaas of plantaardige kaas.