Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Reflectievraag, Salades, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Rucola Veldsla met fruit, paprika en bleekselderij

rucola veldsla blauwe kaas

Waar knap jij van op?

Deze Rucola veldsla met fruit, paprika en bleekselderij is heerlijk bij wat warmer weer; echt een fris en fruitige salade om je op een prettige manier mee te voeden.

Ingrediënten (4 personen)

 50 gram  veldsla
 50 gram  rucola
 0,5  rode, oranje of gele puntpaprika
 2 stengels  bleekselderij
 2 trosjes  rode druiven
 1  mandarijn
 2 eetlepels  blauwe bessen
 75 gram  blauwe schimmelkaas of plantaardige kaas (optioneel)
 1 eetlepel  pijnboompitten
 2 theelepels  pesto
 0,5  sinaasappelsap
 1 scheut  olijfolie
 1 scheut  worchesterhiresaus
 peper
 zout

Bereiding
Doe de veldsla en rucola onder in een schaal. Leg daarop de gesneden paprika, bleekselderij, druiven, mandarijnen en blauwe bessen. Rooster de pijnboompitten en doe die bij de salade. Maak een dressing van pesto, sinaasappelsap, olijfolie, worchesterhiresaus, peper en zout en giet de over de salade. Eventueel nog afmaken met blauwe schimmelkaas of plantaardige kaas.

 

rucola veldsla blauwe kaas 2