Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Salades, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Sla met kruiden en eetbare bloemen uit eigen tuin

De afgelopen week ben ik op een hele andere manier naar mijn eigen tuin gaan kijken. Ik had altijd vooral veel oog voor de groenten, maar nu trokken de bloemen meer mijn aandacht in mijn nieuwsgierigheid welke eetbaar zijn. Mijn kennis van flora is/was zeer matig. Ik had dus ook niet zo’n idee wat ik allemaal voor soorten in de tuin had staan. Ik vond voor leken zoals ik een heel makkelijk appje: plantnet. Je maakt een foto van een blad of een bloem en in 9 van de 10 gevallen vertelt het appje met welke soort je te maken hebt. En dat zoekt een stuk makkelijker op internet. Ook daar ging een nieuwe wereld voor me open; wat een leuke sites zijn er op dit gebied. Ik noem er een paar Wildpluk wiki, wildplukken.nl en neerlands dis. Daarnaast is ook de Facebookgroep eetbare wilde planten, waar ik al langer lid van was, een bron van inspiratie.

Tot nu toe heb ik ongeveer pas twee vierkante meter van mijn tuin “gescand” en alleen dat kleine stukje oppervlak bleek al een grote bron van voeding. Ik maakte met alleen maar ingrediënten uit eigen tuin een kleurrijke salade zonder verdere toeters en bellen. Wat een smakelijk, puur, rijk en ook helend gevoel gaf dat!

Ingrediënten 

 pluksla
 rucola
 kervel
 bieslook
 raapstelen
 spinazie
 bloemen uit eigen tuin (wilde aardbei, vogelmelk en vergeetmenietjes)
 munt

Bereiding
Doe alles ingrediënten die je geplukt hebt in een schaal en smullen maar.