Wat maakt jou krachtig en sterk?
Ooit volgde ik gedurende een jaar een training in Amsterdam. Tussen de middag at ik dan regelmatig bij een restaurantje waar je alleen soep kunt krijgen, een heerlijke spinaziesoep. Al snel besloot ik om te proberen deze soep te “matchen” zoals wij dat in de levensmiddelenindustrie noemden. Uiteindelijk is het onderstaande recept het resultaat geworden. Of hij daarmee 1-op-1 gekopieerd is, kan ik me niet meer herinneren. Maar lekker is hij wel en daarom staat hij ook regelmatig op het menu bij de lunches van de trainingen.
Ingrediënten (4 personen)
200 gram | spinazie |
1 | ui |
40 gram | speltbloem |
1 | ei |
20 gram | kokos |
1 cm | gember |
1 eetlepel | currypasta |
2 eetlepels | pijnboompitten |
1 theelepel | paprikapoeder |
0,5 theelepel | cayennepeper |
100 ml | kokoscream |
2 | bouillonblokjes |
peper | |
zout |
Bereiding
Fruit in kokosolie ui en gember. Voeg speltbloem, pijnboompitten en kokos toe en roer goed. Ca. 1 liter water erbij. Kruid met bouilllonblokjes, paprikapoeder, cayennepeper, currypasta, peper en zout. Pureer de soep en maak hem af met kokoscream.