Bijgerechten, Coach-Gourmet, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Tacoschelp (tarwevrij)

Wat zijn momenten waarop jij in je schulp kruipt?

 

Ingrediënten tacoschelp (tarwevrij)

100 gram boekweitmeel
100 gram kikkererwtenmeel
1 ei
1 snufje peper
1 theelepel basilicum vers gesneden
1 snufje knoflookpoeder
1 theelepel oregano vers gesneden
1 klontje kokosolie
1 snufje paprikapoeder
1 snufje cayennepeper
200 – 300 ml water

Bereiding
Maak van boekweitmeel, kikkererwtenmeel, knoflookpoeder, oregano, kokosolie, paprikapoeder, cayennepeper, water, ei en peper een beslag. Bak hiervan in kokosolie dunne wraps aan beide kanten bruin. Hang de wraps over twee spijlen van een ovenrooster, zodat er een schelpvorm ontstaat. Bak deze gedurende 10 minuten op 180 graden in de oven tot zij knapperig zijn. Het lekkerst is om ze daarna vrij snel te eten. Wacht je te lang dan heb je kans dat de schelpen zacht worden.