Ingrediënten Thaise spinazie-broccoli-curry met kikkererwten
200 gram | spinazie |
1 stronk | broccoli (of half broccoli, half bloemkool) |
1 | rode ui |
1 teentje | knoflook |
2 cm | verse gember |
0,5 | spaanse peper |
1 blik | kikkererwten (ca. 200 gram) |
1 pakje | kokoscream |
2 theelepels | groene currypasta |
1 theelepel | curcuma |
1 theelepel | komijn gemalen |
1 stengel | sereh |
1 | citroenblaadje |
plantaardige olie |
Kook de broccoliroosje kort voor. Fruit in olie de gesneden ui, knoflook, gember en spaanse peper. Voeg de broccoli, currypasta, curcuma, komijn gemalen, citroenblad en gekneusde sereh toe. Wok op hoog vuur tot de broccoli gaar is. Dan kan de gewassen spinazie, kikkererwten en kokoscream erbij. Warm het geheel op en serveer zodra de spinazie geslonken is.