Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Thee uit eigen tuin

Je kunt van planten vrij makkelijk remedies maken. Neem een glas met zuiver bron water. Kies een plant uit waarvan jij weet of voelt dat die helend voor je werkt. Plaats het glas met water nabij de betreffende plant (bijvoorbeeld onder een blad). Vraag in een meditatie of de energie van de helende werking van deze plant in het water wil stromen of spreek de intentie hiertoe uit. Vraag ook in gedachten hoe lang het water nabij de plant moet staan om dit proces naar wens te voltooien. Vertrouw op het antwoord. Dit voel je doorgaans ook wel. Doe de remedie als hij klaar is bij voorkeur in een donkerkleurig flesje of potje. Eventueel kun je hem langer houdbaar maken door er wat alcohol (zoals brandewijn of wodka) aan toe te voegen.

Ik ben een echte theeleut (koffie heb ik in dit leven nooit leren drinken). Een rondje door mijn tuin leverde me drie lekkere theeën op. Muntthee, Frambozenbladthee en Saliebladthee. Ieder met een geheel eigen smaak, dat zorgt voor een prettige afwisseling.

Een paar blaadjes in een glas, heet water er op en een paar minuten laten trekken. Dat is alles wat nodig is.