Diner, Glutenvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij

Asperges met ham en kaas uit de oven

Wanneer heb jij je de kaas van het brood laten eten? 

Geniet van dit recept van asperges met ham en kaas uit de oven. Het is echt heerlijk en net weer een klein beetje anders dan anders….

Ingrediënten (2 personen)

 10  asperges
 2 ons  ham
 75 gram  kaas
 4  eieren
 0,5  zoete aardappel
 1 eetlepel  pesto
 1 theelepel  nootmuskaat
 peper
 zout
 2 theelepels  peterselie
 25 gram  roomboter

Bereiding
Snijd met de kaasschaaf dunne plakjes zoete aardappel. Leg deze onderin een ovenschaal. Besmeer deze met pesto. Schil de asperges en kook deze gedurende 10-15 minuten. Kook de eieren, pel en prak deze. Snijd de ham in kleine stukjes. Meng de eieren, peterselie en de ham en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Leg bovenop de zoete aardappel om en om een paar asperges en dan weer wat ham-eimengsel. Bestrooi met geraspte kaas. Leg bovenop een paar kleine blokjes roomboter. Plaats deze schaal in de oven op 180 graden gedurende 20-30 minuten