Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Soep, Suikervrij, Tarwevrij

Wilde bladsoep

Als jij je helemaal zou kunnen laten gaan, wat voor wilds zou je dan willen doen?

Toen ik zin in een soepje had en in de koelkast keek. had ik wel wat bruikbare ingrediënten liggen. Ik vond het echter een beetje een saaie combinatie. Een goede reden om eens in mijn tuin te struinen op zoek naar bladeren of bloemen die het geheel wat op konden leuken. Er bleek genoeg te plukken. Ik koos voor de bladeren van de smeerwortel, haagwinde en brandneteltoppen. En het werd een verrassend lekker soepje

Ingrediënten 

 50 gram  bladeren van bijvoorbeeld smeerwortel, haagwinde en brandneteltoppen
 0,2  knolselderij
 0,2  bloemkool
 1  wortel
 1  ui
 2  lente-ui
 1 theelepel  tijmblad
 1 theelepel  venkelzaad
 1 scheut  sesamolie
 1 scheut  plantaardige olie
 1,5 liter  groentebouillon
 paprikapoeder
 peper
 zout

Bereiding
Fruit in sesamolie en plantaardige olie de ui, wortel, knolselderij en bloemkool. Voeg groentebouillon en bladgroen. Kook dit totdat de groenten gaar zijn. Kruid met tijmblad, venkelzaad, paprikapoeder, peper en zout. Pureer de soep. Garneer voor opdienen met in ringetjes gesneden lente-ui