Bijgerechten, Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Lunch, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Zoete Aardappel Rösti

Wat is voor jou typical Dutch?

Wist je dat Rösti in Zwitserland een nationaal gerecht is. Daar werd het door de boeren als ontbijt gegeten. Er zijn vele variaties mogelijk. Onderstaand een voorbeeld.

Ingrediënten Zoete Aardappel Rösti
1 zoete aardappel
1 sjalotje
1 ei
50 gram zachte geitenkaas
1,5 eetlepel boekweitmeel
plantaardige olie
peper
zout
paprikapoeder
Bereiding
Fruit de fijngesneden sjalot in plantaardige olie. Rasp de zoete aardappel. Meng de aardappel, ui, kaas, ei, meel, peper, zout en paprikapoeder in een kom. Vorm hier platte schijven van. Bak die aan twee kanten bruin in een koekenpan. Als je de rösti met een zachtere beet wil, doe deze dan in een ovenschaal en zet die in de oven voor ca. 15 minuten bij 150 graden.