Ingrediënten zuurkool-zoete aardappelsalade (4-6 personen)
75 gram | zuurkool |
1 struikje | witlof |
0,25 krop | ijsbergsla |
0,5 | zoete aardappel |
1 | mandarijntje |
1 stengel | bleekselderij |
1 handje | blauwe bessen |
1 handje | rozijnen |
2 plakken | mango |
1 trosje | druiven |
6 | pecannoten |
4 eetlepels | dillemayonaise vegan (recept zie elders deze site) |
1 scheut | balsamicoazijn |
50 gram | geitenkaas (optioneel) |
1 | sjalotje |
1 eetlepel | pompoenpitten |
Rasp de zoete aardappel. Snijd de ijsbergsla, witlof (zonder kern), mango, bleekselderij, sjalotje, druiven en noten in kleine stukjes. Doe die in een kom met de blauwe bessen, rozijnen, zuurkool, mandarijn partjes, pompoenpitten en evt. stukjes geitenkaas (dan is hij niet vegan meer) en meng de ingrediënten. Meng de dillemayonaise met balsamicoazijn en giet die over de salade.