Bijgerechten, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Salades, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Zuurkool-zoete aardappelsalade

Wat brengt jou in extase?

Ingrediënten zuurkool-zoete aardappelsalade (4-6 personen)
75 gram zuurkool
1 struikje witlof
0,25 krop ijsbergsla
0,5 zoete aardappel
1 mandarijntje
1 stengel bleekselderij
1 handje blauwe bessen
1 handje rozijnen
2 plakken mango
1 trosje druiven
6 pecannoten
4 eetlepels dillemayonaise vegan (recept zie elders deze site)
1 scheut balsamicoazijn
50 gram geitenkaas (optioneel)
1 sjalotje
1 eetlepel pompoenpitten
Bereiding
Rasp de zoete aardappel. Snijd de ijsbergsla, witlof (zonder kern), mango, bleekselderij, sjalotje, druiven en noten in kleine stukjes. Doe die in een kom met de blauwe bessen, rozijnen, zuurkool, mandarijn partjes, pompoenpitten en evt. stukjes geitenkaas (dan is hij niet vegan meer) en meng de ingrediënten. Meng de dillemayonaise met balsamicoazijn en giet die over de salade.