Bijgerechten, Borrelhapjes, Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Ontbijt, Suikervrij, Tarwevrij, Uncategorized, Vegetarisch

Olijf-tomaatbrood van boekweit en haver

Wat is voor jou broodnodig in deze levensfase?

Ingrediënten Olijf-tomaatbrood van boekweit en haver
200 gram boekweitkorrels
100 gram havermeel
50 gram havermout
50 gram boekweitmeel
1,5 eetlepel wijnsteen bakpoeder
2 eetlepels lijnzaad
5 zongedroogde tomaten op olie
15 groene of zware olijven
1 theelepel himalaya zout
1 theelepel paprikapoeder
0,5 eetlepel tijm
0,5 eetlepel rozemarijn
2 eieren
250 ml. water
2 eetlepels pompoenpitten
Bereiding
Week de boekweitkorrels gedurende minimaal 2 uur en giet af. Snijd de tomaten en olijven fijn. Doe die samen met een scheutje olie van de tomaten, de eieren, boekweit, boekweitkorrels, havermeel, havermout, paprikapoeder, bakpoeder, zout, tijm, rozemarijn fijngesneden, water en lijnzaad in een mengkom en meng dit tot een lobbig deeg. Als het te grof is kan je eventueel kort de staafmixer op het deeg zetten. Doe het deeg in een kleine met bakpapier bekleedde cakevorm. Strooi de pompoenpitten over het brood en druk het geheel een beetje aan. Bak het brood gaar in de oven gedurende 45-60 minuten bij 150-175 graden.