Ingrediënten Olijf-tomaatbrood van boekweit en haver
200 gram | boekweitkorrels |
100 gram | havermeel |
50 gram | havermout |
50 gram | boekweitmeel |
1,5 eetlepel | wijnsteen bakpoeder |
2 eetlepels | lijnzaad |
5 | zongedroogde tomaten op olie |
15 | groene of zware olijven |
1 theelepel | himalaya zout |
1 theelepel | paprikapoeder |
0,5 eetlepel | tijm |
0,5 eetlepel | rozemarijn |
2 | eieren |
250 ml. | water |
2 eetlepels | pompoenpitten |
Week de boekweitkorrels gedurende minimaal 2 uur en giet af. Snijd de tomaten en olijven fijn. Doe die samen met een scheutje olie van de tomaten, de eieren, boekweit, boekweitkorrels, havermeel, havermout, paprikapoeder, bakpoeder, zout, tijm, rozemarijn fijngesneden, water en lijnzaad in een mengkom en meng dit tot een lobbig deeg. Als het te grof is kan je eventueel kort de staafmixer op het deeg zetten. Doe het deeg in een kleine met bakpapier bekleedde cakevorm. Strooi de pompoenpitten over het brood en druk het geheel een beetje aan. Bak het brood gaar in de oven gedurende 45-60 minuten bij 150-175 graden.