Ik was laatst bij een vriendin en die had heerlijke amandelen met kaneel en chocola liggen. Ik kon er niet afblijven. Helaas bleek er suiker in te zitten. Iets wat ik zoveel mogelijk probeer te vermijden. Met een beetje zoekwerk bleken er meerdere soorten recepten zonder suiker te zijn. Onderstaand deel ik graag de variant die ik uiteindelijk maakte. Ze waren echt zo lekker!!
Ingrediënten Kaneel Chocola Amandelen
70 gram | amandelen |
30 gram | pure chocola |
0,5 eetlepel | cacaopoeder |
0,5 eetlepel | kaneel |
scheutje | gembersiroop (optioneel) |
Rooster de amandelen. Smelt de chocola au bain marie. Voeg evt. wat gembersiroop toe. Roer de amandelen door de gesmolten chocola. Spreid deze vervolgens uit over een stuk bakpapier. Wacht totdat de chocola weer een beetje harder geworden is, maar ook nog plakkerig. Rol dan de chocolade amandelen door de kaneel en cacaopoeder.