Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Reflectievraag, Soep, Suikervrij, Tarwevrij

Aardperensoep met prei en champignons

Hoe ga jij met het onbekende om?

Afgelopen week kreeg ik van een vriendin aardperen. Een deel heb ik direct in de grond gedaan in de hoop dat ik volgend jaar zelf aardperen kan oogsten. En de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik geen idee had hoe deze te verwerken. Gelukkig gaf het internet mij weer vele antwoorden. Uiteindelijk koos ik ervoor om een soep te maken met een verrassend lekkere nootachtige smaak.

Ingrediënten Aardperensoep met champignons en prei
250 gram aardperen
2 sjalotjes
0,25 prei
5 kastanjechampignons
1,5-2 liter groentebouillon
100 ml. plantaardige of notenmelk
peper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
plantaardige olie
Bereiding
Fruit de fijngesneden sjalot, aardpeer en prei in olie. Voeg bouillon, paprikapoeder en cayennepeper toe. Laat 20 minuten pruttelen en pureer. Voeg dan de in plakjes gesneden champignons en melk toe. Laat de soep nog vijf minuten op een zacht pitje doorkoken.