Diner, Ethiopisch, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij

Abish met geitenkaas

Als je op ontdekkingsreis mag gaan, in welk land zou je dan willen starten?

Recentelijk ging ik eten bij Awaze een Ethiopisch restaurant in Amersfoort (www.ethiopisch-restaurant-awaze-amersfoort.nl/). Ik kende de Ethiopische keuken helemaal niet. Het bleek een groot succes. We besloten daarop om voor een eetclub waar ik lid van ben, een paar gerechten te maken; leuk, lekker en weer eens wat anders…


Ingrediënten Abish met geitenkaas
400 gram rundergehakt
1 grote ui
2 teentjes knoflook
100 gram geraspte geitenkaas
1 struikje roodlof of witlof
2 theelepels kurkuma
1 theelepel sambal
2 theelepels kerrypoeder madres
2 eieren
2 cm gember
1 grote tomaat
2 takjes peterselie
plantaardige olie
Bereiding
Fruit in olie de ui, knoflook, gember en tomaat. Voeg het gehakt, de sambal, curcuma en kerrypoeder toe. Gaar het gehakt. Roer er dan de helft van de geraspte kaas en de eieren doorheen. Verwarm het gerecht. Garneer met de rest van de kaas en de peterselie. Serveer het met bootjes van lof die als lepels fungeren.
Zo zag ons Ethopisch diner eruit: injera, doro wat, abish, groentenwat en garnalencurry in ananas en bietensalade