Recentelijk ging ik eten bij Awaze een Ethiopisch restaurant in Amersfoort (www.ethiopisch-restaurant-awaze-amersfoort.nl/). Ik kende de Ethiopische keuken helemaal niet. Het bleek een groot succes. We besloten daarop om voor een eetclub waar ik lid van ben, een paar gerechten te maken; leuk, lekker en weer eens wat anders…
Ingrediënten Abish met geitenkaas
400 gram | rundergehakt |
1 grote | ui |
2 teentjes | knoflook |
100 gram | geraspte geitenkaas |
1 struikje | roodlof of witlof |
2 theelepels | kurkuma |
1 theelepel | sambal |
2 theelepels | kerrypoeder madres |
2 | eieren |
2 cm | gember |
1 grote | tomaat |
2 takjes | peterselie |
plantaardige olie |
Fruit in olie de ui, knoflook, gember en tomaat. Voeg het gehakt, de sambal, curcuma en kerrypoeder toe. Gaar het gehakt. Roer er dan de helft van de geraspte kaas en de eieren doorheen. Verwarm het gerecht. Garneer met de rest van de kaas en de peterselie. Serveer het met bootjes van lof die als lepels fungeren.