
Ingrediënten Maiskoekjes
300 gram | mais (uit blik) |
1 | rode ui |
2 teentjes | knoflook |
40 gram | teff of boekweitmeel |
2 | eieren |
3 takjes | selderij |
0,5 eetlepel | koriander gemalen |
0,5 eetlepel | komijn gemalen |
1 theelepel | sambal |
0,2 | groentebouillonblokje |
peper | |
plantaardige olie | |
1 scheut | (plantaardige of noten) melk |
chilijam, chilisaus of yoghurtdip (optioneel) |
Laat de mais uitlekken. Fruit in een pan de fijngesneden ui, knoflook en sambal. Voeg de mais, fijngesneden selderij, koriander, komijn, peper en zout toe. Laat het geheel een paar minuten stoven. Doe dan het vuur uit. Roer de bloem, melk en de eieren door het mengsel. Zorg voor een dikke, kleef-achtige massa. Eventueel kan er nog wat bloem toegevoegd worden. Verhit in een bakpan een laag plantaardige olie. Vorm van het het deegmengsel kleine, platte, ronde koekjes. Bak deze in de olie aan twee kanten bruin.