Bijgerechten, Borrelhapjes, Glutenvrij, Indonesisch, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Psychologische symboliek, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Maiskoekjes

Als je een maismens bent, dan pik je graag een graantje mee. Niet om haantje de voorste te zijn, maar in het kader van een gezonde balans van geven en nemen. Je hebt gevoel voor eerlijkheid. Je bent als het hierin klopt ook zeker bereid om te delen. Jouw blik is niet alleen op de korte termijn gericht. Je kijkt graag vooruit en zorgt ervoor dat er ook op de lange termijn voldoende voeding is.

Ingrediënten Maiskoekjes
300 gram mais (uit blik)
1 rode ui
2 teentjes knoflook
40 gram teff of boekweitmeel
2 eieren
3 takjes selderij
0,5 eetlepel koriander gemalen
0,5 eetlepel komijn gemalen
1 theelepel sambal
0,2 groentebouillonblokje
peper
plantaardige olie
1 scheut (plantaardige of noten) melk
chilijam, chilisaus of yoghurtdip (optioneel)
Bereiding
Laat de mais uitlekken. Fruit in een pan de fijngesneden ui, knoflook en sambal. Voeg de mais, fijngesneden selderij, koriander, komijn, peper en zout toe. Laat het geheel een paar minuten stoven. Doe dan het vuur uit. Roer de bloem, melk en de eieren door het mengsel. Zorg voor een dikke, kleef-achtige massa. Eventueel kan er nog wat bloem toegevoegd worden. Verhit in een bakpan een laag plantaardige olie. Vorm van het het deegmengsel kleine, platte, ronde koekjes. Bak deze in de olie aan twee kanten bruin.