Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Suikervrij, Tarwevrij

Amandel-Kastanjemuffins

Wat is voor jou de ultieme manier van verjaardag vieren?

Vandaag vierden ik samen met een goede vriendin onze verjaardagen (al waren die beiden al even geleden). Om een feestelijk tintje aan de dag te geven, dacht ik een van mijn heerlijke koeken bij de thee te serveren, tot ik me ineens realiseerde dat mijn vriendin niet van een van de ingrediënten hield. Oh jee, wat nu? Zou toch bijna het feestelijke tintje in duigen vallen. Met aanwezige ingrediënten verzon ik in alle gauwigheid wat nieuws…. Zo lagen er ineens vier Amandel-Kastanjemuffins. We waren het er beide over eens, dat deze een vast plekje in het assortiment mogen krijgen.

Wij hadden overigens een hele fijne dag met prachtig weer. Cadeautjes uitpakken (altijd leuk! Ik kreeg een hiep waar ik echt heel blij mee ben), gevolgd door de schitterende klompenpadwandeling Speuldepad en onderweg een heerlijke lunch. Wij voelden ons echt weer even jarig. Nog maar 341 nachtjes slapen en dan is het alweer feest …. 😊

Ingrediënten Amandel-Kastanjemuffins (4 stuks)
2 eieren
3 eetlepels amandelmeel
3 eetlepels kastanjemeel
1 eetlepel quinoavlokken
1 eetlepel kokos
1 appel
1 cm verse gember
1 eetlepel pompoenpitten
1 theelepel kaneel
1 eetlepel honing
4 amandelen
1 scheut (plantaardige) melk
1 theelepel bakpoeder
Bereiding
Rasp de appel en de gember. Voeg daar amandelmeel, eieren, kastanjemeel, bakpoeder, melk, kaneel, pompoenpitten, honing, kokos en quinoavlokken aan toe. Meng goed. Giet het mengsel in muffinvormen. Garneer met een amandel. Bak de muffins bij 150 – 170 graden gedurende ca. 35 minuten.