Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Notenvrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Appelslof

Wat beschouw jij als een appeltje voor de dorst?

In het voorjaar plantte ik een appelboompje. Tot mijn grote vreugde kwamen daar direct in het eerste jaar al meerdere appels aan. Vorige week kon ik de eerste oogsten. Van mijn buurjongen had ik een heerlijk recept van appeltaart gekregen. Ik moest bij dit recept denken aan een calzone pizza (zo’n dichtgevouwen pizza). Ik heb wat andere meelsoorten gebruikt om een koolhydraatarmere variant te maken…. Al met al makkelijk om te maken en meer dan heerlijk om te eten!

Ingrediënten appelslof
150 gram amandelmeel
100 gram kastanjemeel
150 gram boekweitmeel of havermeel
150 gram roomboter
2 eieren
1,5 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
3 appels
100 gram honing
Bereiding
Maak een deeg van amandelmeel, kastanjemeel en boekweit-/havermeel, bakpoeder, gesmolten boter, honing en eieren. Leg op een bakplaat een vel bakpapier. Leg het deeg op het bakpapier en rol het uit/vorm het tot een platte ovale deegplak…. Schil de appel en snijdt deze in kleine blokjes. Bestrooi de appel met kaneel. Leg de appelstukjes in het midden op de deegplak. Vouw de deegranden over de appelstukjes, zodat die grotendeels ingepakt worden in het deeg. Fixeer deze met het bakpapier. Plaats de appeltaart in de oven voor ca. 35 minuten bij 160-180 graden.