Borrelhapjes, Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Spinazietaart met peer

Vandaag speelde ik tenniscompetitie. Ik was deze keer verantwoordelijk voor de happen na afloop. Aangezien we pas laat begonnen, leek me het handig om iets voedzaams te doen. Het moest coronaproof zijn, zonder gebruik te kunnen maken van koelkast en keuken in het clubhuis.

Kijkend naar de grote hoeveelheden groenten en fruit in mijn tuin die ik nog steeds kan oogsten, blijkt de grond dit jaar erg vruchtbaar. Om door de voorraad heen te komen moest mijn creatie in elk geval Nieuw-Zeelandse spinazie en peer bevatten. Uiteindelijk werd het deze taart en deze bleek een groot succes. Hij is makkelijk te maken en zowel warm als koud heerlijk om te eten.

Ingrediënten Spinazietaart met peer
5 plakjes (glutenvrij) bladerdeeg
150 gram (nieuw-zeelandse) spinazie
50 gram champignons
1 ui
1 peer
100 gram (blauwe) geitenkaas (geraspt)
1 bekertje slagroom of (150 ml. amandelmelk)
handje cashewnoten
0,5 eetlepel paprikapoeder
2 theelepels tijm
peper
plantaardige olie
2 eieren
Bereiding
Bekleed de bodem van een springvorm met het bladerdeeg. Fruit de ui in olie. Voeg de fijn gesneden champignons, spinazie, paprikapoeder en tijm toe en roerbak deze tot de spinazie is geslonken. Giet evt. aanwezig vocht af en leg het spinaziemengsel op het bladerdeeg. Schil de peer en leg die in plakjes op de spinazie. Garneer met cashewnoten. Meng in een kom room/melk, geraspte kaas en eieren. Giet dit mengsel over de spinazie. Plaats de taart voor 30-35 minuten bij 150-170 graden in de oven.