Glutenvrij, Koemelkvrij, Lunch, Ontbijt, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Toetje, Tussendoortje, Veganistisch, Vegetarisch

Gevulde appel

Waarin valt voor jou de appel niet ver van de boom?

Ook al doe je soms nog zo je best om het tegendeel te bewijzen; in vele opzichte lijk je op je ouders. Het is zelfs mijn ervaring dat hoe meer je je tegen dit gegeven verzet, hoe meer je op jouw ouders zal gaan lijken.

Ingrediënten gevulde appel (1 persoon)

1 appel
100 milliliter plantaardige melk
2 eetlepels quinoavlokken
1 eetlepel rozijnen
5 noten (amandel, walnoot, pecannoten, hazelnoten)
gemberpoeder
kaneelpoeder

Bereiding
Snijd aan de kant van het steeltje een plak appel af, zodat je een soort deksel hebt. Hol de appel zover uit dat hij nog wel een stevige wand heeft. Leg de appel in een ovenschaal. Meng in een kommetje plantaardige melk, quinoavlokken, rozijnen, gemberpoeder, kaneelpoeder, noten en de fijn gesneden appel die je verkregen hebt, door het uithollen (verwijder daarbij het klokhuis). Giet dit mengsel in de appel. Het kan zijn dat hij overstroomt, dat is niet erg. Plaats de appel in de oven voor 20 minuten op 180 graden.