Glutenvrij, Koemelkvrij, Ontbijt, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Amandelyoghurt (zuivelvrij)

amandelyoghurt

Als jij mee zou mogen werken aan innovatie. In welke branche en aan wat voor soort product of dienst zou je dan het liefst je bijdrage leveren? 

Een vriendin van mij mocht voor een dieet geen zuivel en ook geen kokos. De kokosyoghurt die ik vorige week postte was dan ook geen optie. In mijn werk als levensmiddelentechnoloog heb ik een tijdje op de afdeling productontwikkeling gewerkt. Er werd van ons gevraagd zowel nieuwe producten te ontwikkelen als ook om matches te maken van bestaande producten. Ik vond het altijd er leuk om me daar mee bezig te houden en heb dan ook direct de uitdaging aanvaard om een alternatief te ontwikkelen. Eigenlijk was dit recept van amandelyoghurt een eerste lucky shot. Maar vond het zo lekker; de moeite waard om te publiceren.

Ingrediënten (voor 2 porties)

250 ml amandelmelk zonder toegevoegde suiker
50 gram amandelen
2 abrikozen (gedroogd)
2 pruimen (gedroogd)
0,25 appel
1 theelepel citroensap
 0,5 theelepel agar-agar
 1 probioticacapsule (orthiflor)

Bereidingswijze
Week de amandelen gedurende een uurtje of zes. Schil de appel en rasp die. Doe de amandelmelk, amandelen, abrikozen, pruimen, geraspte appel en citroensap in de blender. Maal dit geheel tot een gladde pap. Breng dit mengsel over in een pannetje, voeg de agar agar toe en breng dit op een middelhoog vuur aan de kook. Giet de pap in een schone, gesteriliseerde jampot en voeg daar de inhoud van een probiotica capsule aan toe. Doe de deksel op de pot, schud goed en zet deze weg op een plek bij ca. 21 graden gedurende 12 uur. Herhaal het schudden in die tijd enkele keer. Plaats de pot daarna voor ca. 12 uur in de koelkast.