Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Reflectievraag, Salades, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Andijviesalade met aardbeien en rozijnen

Waarin ben jij hoffelijk? 

Ingrediënten andijviesalade met aardbeien en rozijnen (2 personen)

0,5 kropje andijvie
200 gram aardbeien
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels zonnebloempitten
1 scheut olijfolie
1 scheut sojasaus
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel honing (optioneel)
zeekraalzilt (of zout)
3 blaadjes munt

Bereiding
Snijd de andijvie in kleine stukjes. Ontdoe de aarbeien van de kroontje en halveer deze. Doe de andijvie, aardbeien, rozijnen en zonnebloempitten en fijn gesneden munt in een slabak. Maak in een kommetje een dressing van olijfolie, sojasaus, citroensap, honing en zeekraalzilt. Giet die over de salade.