Diner, Energieoefeningen, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Roergebakken kerrie-spruitjes op een bedje van spinazie

Het woord spruit wordt ook wel gebruiken bij kinderen. Vooral als het over het jongste kind gaat, die wordt vaker de jongste spruit genoemd. Daarom een korte energieoefening voor vandaag.
Neem even de tijd om rustig te gaan zitten. Ga dan met je aandacht naar binnen. Ga op zoek naar een jonge jij (een innerlijk kind) dat vandaag om aandacht vraagt. Hoe oud is dat kind? Hoe is het met dit kind? Reis terug in de tijd naar de gebeurtenis/de ervaring die maakt dat dit kind om aandacht vraagt. Maak deze zo realistisch mogelijk (vertrouw hierbij op je waarneming). Wat heeft dit innerlijk kind nodig? Hoe kan het kind zich meer comfortabel voelen? Geef dit aan je innerlijke kind en neem waar wat daarvan het resultaat is. Kom terug in de ruimte en maak eventueel wat (aan)tekeningen.

Ingrediënten Roergebakken kerrie-spruitjes op een bedje van spinazie (2 personen)

350 gram spruitjes (klein)
1 rode ui
1 teentje knoflook
2 handjes spinazie
0,5 appel
75 gram (plantaardige) (geiten) kaas – geraspt
2 handjes walnoten
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel mosterdzaad
1 scheut (plantaardige) melk
olijfolie

Bereiding
Maak de spruitjes schoon en snijd ze evt. doormidden (dan zijn ze sneller gaar). Snijd de ui en knoflook in stukjes. Doe een scheut olie in een wok en fruit daarin de kerriepoeder en mosterdzaad. Voeg dan de uien, knoflook en spruitjes toe. Wok deze op hoog vuur beetgaar. Voeg dan de melk, in stukjes gesneden appel en walnoten toe en “kook” het gerecht nog een paar minuten. Leg de spinazie in een bord. Schep daar de spruitjes bovenop en garneer met kaas.