Glutenvrij, Koemelkvrij, Ontbijt, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Appel-aardbei-crumble

appel-aardbei-crumble

Waarvan ga jij stralen?

Deze appel-aardbei-crumble is weer eens een ander ontbijtje dan anders. Je hebt wel wat (bereidings)tijd nodig, want het gerecht moet nog 20 minuten in de oven. Maar dan verwen je jezelf en wellicht ook je mede-ontbijters met een heerlijk en origineel gerecht.

Ingrediënten (voor 2 porties)

150 gram aardbeien
2 appels
4 pruimen
30 gram rozijnen
30 gram amandelmeel
15 gram kokosmeel
10 pecannoten
 1 eetlepel zonnebloempitten
40 gram kokosolie
 snufje nootmuskaat
 snufje kaneel
 scheutje vanilleextract

Bereidingswijze
Halveer de aardbeien. Schil de appel en snijd in stukjes. Doe een klein klontje kokosolie in een pannetje. Voeg de aardbeien, appel, nootmuskaat en kaneel toe. Zet het pannetje op een laag vuurtje zodat de aarbeien en appels wat zachter worden. Doe de pruimen, rozijnen, amandelmeel, kokosmeel, pecannoten, zonnebloempitten en 30 gram gesmolten kokosmeel in een keukenmachine en maal tot een kruimelige structuur is ontstaan. Doe het aardbei-appelmengsel in een ovenschaal. Dek af met de crumble uit de keukenmachine. Plaats het gerecht voor 20 minuten in de oven bij 20 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *