Bijgerechten, Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Reflectievraag, Spreads, sauzen en pasta's, Tarwevrij, Vegetarisch

Appel-Gemberjam

Waar ben jij helemaal niet van gediend?

Ingrediënten Appel-Gemberjam
80 gram gember
4 appels
0,5 eetlepel lemonschil geraspt
1 eetlepel lemonsap
2 eetlepels honing
5 gram agar agar
kaneel
Bereiding
Schil de gember. Doe die in een pannetje en voeg 300 ml. water toe. Breng dit aan de kook en laat het 20 minuten sudderen. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Voeg die toe aan de gekookte gember samen met de citroensap, rasp en kaneel. Laat dit geheel sudderen tot de appels tot moes gekookt zijn en het vocht wat ingekookt is. Voeg dan de agar-agar toe. Laat nog een minuutje doorkoken. Dan mag het gas uit. Roer tot slot de honing door de jam. Vul deze direct daarna af in gesteriliseerde glazen potten.