Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Reflectievraag, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch, Voorgerecht, Weetjes

Rettichsoep

Wat ervaar jij als “het” ultieme in het kader van goed voor jezelf zorgen?

Rettich is heel gezond. Het bevat vitamine C en B6. Daarnaast stimuleert het de spijsvertering waardoor voedingsstoffen beter opgenomen worden.

Ingrediënten Rettichsoep
1 rettich
1 ui
0,5 prei
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels mosterd
0,5 eetlepel paprikapoeder
1,5-2 liter groentebouillon
peper
1 theelepel sambal
plantaardige olie
1 scheutje room of (amandel)melk (optioneel)
Bereiding
Schil de rettich, fruit deze met de fijn gesneden ui en prei in plantaardige olie. Voeg de bouillon, mosterd, paprikapoeder, sambal en pijnboomboompitten toe. Laat 15 minuten pruttelen. Pureer met de staafmixer. Maak de soep af met peper en eventueel wat room/melk