Koek en Gebak, Koemelkvrij, Nagerecht, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tussendoortje, Vegetarisch

Appelroosjes van speltbladerdeeg

appelroosje

Wat vind jij een mooi voorbeeld van FoodArt?

Er is zoveel leuks mogelijk met voeding en levensmiddelen. Met een klein beetje aandacht wordt het al snel een soort van FoodArt. Wat mij betreft vallen deze appelroosjes van bladerdeeg daar ook onder. Ik kwam ooit het recept op internet tegen. Ik weet niet meer van wie, anders had ik de bron vermeld. Inmiddels is het recept wat aangepast aan een steeds meer tarwe- en suikervrij leven.

Ingrediënten (8 stuks)

 4 plakjes  speltbladerdeeg
 2  appels met rode schil
 2 eetlepels  citroensap
 2 eetlepels  jam (suikervrij)
 kaneel
 1 eetlepel  speltbloem

Bereiding
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Bestrooi een plank of het aanrecht met wat speltbloem. Plak 2 plakjes bladerdeeg met een overlap van 1 cm op elkaar. Snijd dan over de lange kant vier gelijke zo lang mogelijke repen. Meng de suikervrije jam met twee eetlepels water. Bestrijk de repen met deze waterige jam. Verwijder het klokhuis uit de appel. De appel niet verder schillen. Snijd deze in de lengte doormidden. Snijd met de kaasschaaf of mandoline zo dun mogelijke plakjes/schijfjes van de appel. Doe deze in kom met koud water en voeg de citroensap toe. Zet deze schaal voor 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Dit is bedoeld om de schijfjes appel flexibeler en zachter te maken. Leg de stukjes appel op de strook met bladerdeeg zodat de ronde kant van de appelstukjes net iets boven het bladerdeeg uitkomt en dat de appelstukjes elkaar overlappen als soort bloemblaadjes. Rol dan het bladerdeeg met de appelstukjes in de lengte richting op, zodat een roosje ontstaat. Bestrooi met kaneenpoeder. Bak de appelroosjes gedurende ca. 25 minuten in de oven op 180-200 graden.