Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Tarwevrij

Zoete, pittige spruitjes met Linzen

Wanneer ben jij in je knollentuin?

Ingrediënten zoete, pittige spruitjes met linzen
200 gram linzen
2 plakken knolselderij
1 stengel bleekselderij
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 rode biet (gekookt)
200 gram spruitjes
50 gram blauwe geitenkaas (optioneel)
1 theelepel 5-spicemix
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel rode currypasta
2 theelepels honing
1 theelepel agavesiroop
2 theelepels curcuma
1 scheut plantaardige olie
1 scheut plantaardige melk
0,5 lemon (uitgeperst)
0,5 blik gepelde tomaten
5 walnoten
Bereiding
Kook de linzen. Fruit de ui en knoflook. Voeg dit mengsel samen met de gepelde tomaten toe aan de linzen. Kruid met rode currypasta, 5-spicemix, ahornsiroop, curcuma en lemonsap. Laat het gerecht een paar minuten pruttelen. Kook de spruitjes en gesneden knolselderij een paar minuten. Giet het vocht af. Wok in een pan de spruitjes, knolselderij en gesneden biet gaar. Kruid met honing, gerookte paprikapoeder en cayennepeper. Doe er een scheut plantaardige melk bij en optioneel de geitenkaas. Gaar het gerecht, garneer met walnoten en dien het op met de linzen.