Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Soep, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Asperge-Brandnetelsoep

Wat spant voor jou de kroon?

Ingrediënten Asperge-Brandnetelsoep
4 eetlepels (jonge) brandneteltoppen
4 asperges (gaar)
1 liter groetenbouillon (evt. gemaakt van aspergevocht)
1 scheut (plantaardige) melk
1 theelepel paprikapoeder
peper
1 scheut sojasaus of ketjap
2 eetlepels boekweitmeel of bloem
1 scheut plantaardige olie of boter
Bereiding
Maak een roux van olie en boekweitmeel. Voeg de groentebouillon, ketjap, brandneteltoppen, paprikapoeder en peper toe. Breng aan de kook en laat vijf minuten doorkoken. Pureer de soep. Voeg fijn gesneden asperges en (plantaardige) melk toe. Verwarm en dien op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *