Vanaf 1 juni ben ik weer begonnen met het geven van trainingen in het Bolwerk. Echt fijn om dat weer te mogen doen. De lunches zijn iets aangepast. Zo krijgt iedere deelnemer een eigen bakje met salade. Deze Bulgursalade leent zich daar uitstekend voor.
Ingrediënten bulgursalade (2-3 personen)
100 gram | bulgur (evt in combinatie met quinoa) |
40 gram | beluga linzen (rauw of gekookt) |
3 plakjes | zoete aardappel |
0,25 | rode of gele paprika |
2 eetlepels | groene kruiden (basilicum, bieslook, peterselie, oregano, munt |
4 | cherrytomaten |
5 plakjes | komkommer |
7 | druiven |
eetbare bloemen (optioneel) | |
3 | radijsjes |
1 | sjalot |
0,25 blokje | groentebouillon |
1 scheut | balsamicoazijn |
1 scheut | sojasaus |
1 scheut | olijfolie |
1 theelepel | chunky chat of currypoeder |
zeezout | |
peper | |
1 eetlepel | amandelen, pecannoten of pijnboompitten |
2 blaadjes | sla (voor de garnering – optioneel) |
Kook de bulgur (en evt. quinoa) in groentebouillon conform de aanwijzingen op de verpakking. Kook ook de linzen in een aparte pan conform de aanwijzingen op de verpakking (of neem kant en klare linzen) Laat zowel de bulgur als de linzen afkoelen. Snijd de groene kruiden, tomaten, paprika, radijsjes en komkommer in kleine stukjes. Voeg die samen met de sojasaus, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout toe aan de bulgur. Meng goed. Snijd de sjalot fijn en roer die met de chunky chat (of andere currypoeder) door de linzen. Snijd de zoete aardappel in kleine stukjes. Bak deze knapperig in een grillpan. Evt. kun je alles door elkaar mengen of in laagjes opdienen. Garneer met sla, eetbare bloemen, druiven en noten.