Glutenvrij, Koemelkvrij, Salades, Suikervrij, Tarwevrij

Bulgur-linzensalade

Wat neem jij mee als belangrijkste inzicht voor jezelf als gevolg van deze periode waarin er veel anders is (geweest)?

Vanaf 1 juni ben ik weer begonnen met het geven van trainingen in het Bolwerk. Echt fijn om dat weer te mogen doen. De lunches zijn iets aangepast. Zo krijgt iedere deelnemer een eigen bakje met salade. Deze Bulgursalade leent zich daar uitstekend voor.

Ingrediënten bulgursalade (2-3 personen)
100 gram bulgur (evt in combinatie met quinoa)
40 gram beluga linzen (rauw of gekookt)
3 plakjes zoete aardappel
0,25 rode of gele paprika
2 eetlepels groene kruiden (basilicum, bieslook, peterselie, oregano, munt
4 cherrytomaten
5 plakjes komkommer
7 druiven
eetbare bloemen (optioneel)
3 radijsjes
1 sjalot
0,25 blokje groentebouillon
1 scheut balsamicoazijn
1 scheut sojasaus
1 scheut olijfolie
1 theelepel chunky chat of currypoeder
zeezout
peper
1 eetlepel amandelen, pecannoten of pijnboompitten
2 blaadjes sla (voor de garnering – optioneel)
Bereiding
Kook de bulgur (en evt. quinoa) in groentebouillon conform de aanwijzingen op de verpakking. Kook ook de linzen in een aparte pan conform de aanwijzingen op de verpakking (of neem kant en klare linzen) Laat zowel de bulgur als de linzen afkoelen. Snijd de groene kruiden, tomaten, paprika, radijsjes en komkommer in kleine stukjes. Voeg die samen met de sojasaus, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout toe aan de bulgur. Meng goed. Snijd de sjalot fijn en roer die met de chunky chat (of andere currypoeder) door de linzen. Snijd de zoete aardappel in kleine stukjes. Bak deze knapperig in een grillpan. Evt. kun je alles door elkaar mengen of in laagjes opdienen. Garneer met sla, eetbare bloemen, druiven en noten.