Bijgerechten, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Salades, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Kappertjes van paardenbloemen

Waar ga jij direct op “aan”?

In een kruidencursus die ik op dit moment online volg bij Marjanne Huising, deelde iemand het recept van kappertjes van paardenbloemen. Ik ging daar direct op “aan”. Het bleek nog niet mee te vallen om in deze tijd nog paardenbloemknopjes te vinden. Met dank aan het Derde Erf waar ik uiteindelijk voldoende “grondstoffen” vond. Hulde aan diegene die dit recept ooit ontwikkeld heeft. Voor mij een voorbeeld van een smaakcombinatie waarvan het bijzonder is, dat iemand de creatieve impuls heeft gehad om dit uit te proberen. Ik heb het gemaakt naar een recept van Meliving. De smaak is echt om van te genieten. Een avontuurlijke aanrader wat mij betreft!

Ingrediënten kappertjes van paardenbloemen
8 eetlepels knoppen van paardenbloemen
2 eetlepels zeezout
1 stukje pijpkaneel
1 laurierblaadje
10 peperkorrels
1 teentje knoflook
0,5 eetlepel mosterzaad
0,5 eetlepel dille (vers)
2 jeneverbessen
appelazijn
1 chilipepertje gedroogd
1 cm gember (vers)
Bereiding
Pluk de paardenbloemenknopjes. Was deze goed en leg ze dan gedurende een nacht in zeezout. Was de paardenbloemknopjes daarna opnieuw. Doe de knoflook, dille, chilipeper, laurierblad, verse gember, peperkorrels, pijpkaneel, jeneverbes, mosterd en de paardenbloemenknopjes in pannetje en breng tegen de kook aan. Breng de kappertjes daarna over in een goed af te sluiten potje. Vul aan met appelazijn. Sluit de potjes. Zet deze koel weg. Laat de kruiden minimaal twee weken intrekken. Daarna smullen maar!