Diner, Glutenvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Tarwevrij, Vegetarisch

Geitenkaas met appel en honing

Wetenswaardigheden over honing. Voor 1 kg honing heb je nodig:
– 4 kg nectar
– 100.000 verzamelvluchten
– 2 tot 20 miljoen bloemen
– 10.000 bijenwerkdagen

Dat is toch om stil van te worden. Ik krijg daardoor nog meer respect voor mijn bijenvriendinnen…..

Deze geitenkaas met appel en honing, maakte ik recentelijk op de BBQ. Je moet er wel even bij blijven voor het beste resultaat. Maar het was een welkome afwisseling bij alle vleesgerechten.

Ingrediënten (2 personen)

 2 plakken  zachte geitenkaas
 2 eetlepels  pijnboompitten
 0,5  appel
 2 theelepels  honing
 1 theelepel  tijmblad

Bereiding
Schil de appel. Maak hier zo groot mogelijke dunne plakjes van. Leg die op een bord of aluminiumfolie. Leg daar boven op een plak geitenkaas. Bestrooi met pijnboompitten, honing en tijmblad. Leg deze op een BBQ of in de oven op 180 graden tot de kaas gesmolten is.