Diner, Glutenvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Psychologische symboliek, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Auberginewaaier

auberginewaaier 2

Als je een auberginemens dan heb je behoefte aan de kleur diepmagenta. Deze kleur maakt het mogelijk om de kruin met de voeten te verbinden en zo de cirkel rond te maken. Het spirituele is je niet vreemd, maar je wil deze kennis ook graag gronding geven. Om zo je hele spectrum te leven en daarin tot rust te mogen komen.

Deze gevulde auberginewaaier is een lust voor het oog. Je kunt zelf eindeloos variëren met de ingrediënten die je tussen de plakken aubergine stopt. Onderstaand een vegetarische variant, maar je zou met wat ham, spekjes, gehakt of tonijn ook een vlees of visvariant kunnen bedenken.

Ingrediënten (2 personen)

 1  aubergine (groot)
 0,5  rode ui
 5 plakjes  courgette
 0,5  gele paprika
 1 bol  mozzarella / plakken geitenkaas of plantaardige kaas
 10  cherrytomaten
 10  olijven
 2 eetlepels  pesto
 1 theelepel  sambal oelek
 2 theelepels  Italiaanse kruiden
 1 teentje  knoflook
 peper
 2 scheuten  olijfolie

Bereiding
Snijd de aubergine in de lengterichting zoals je kunt zien op de onderstaande foto. Leg deze in een oefenschaal. Meng de sambal oelek, pest en olijfolie. Smeer hier alle aubergine bladen aan alle kanten mee in. Snijd van de rode ui, knoflook, courgette, gele paprika, cherrytomaten, mozzarella (of andere kaas) en olijven hele dunne plakjes, partjes of schijfjes. Verdeel dit alles gelijkmatig tussen alle bladen. Bestrooi met Italiaanse kruiden en peper. Zet de schaal in de oven gedurende 30-45 minuten op 180-200 graden.