Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Suikervrij, Tarwevrij

Spinazie wokschotel

spinazie wokschotel

Bij spinazie moet ik altijd aan Popeye denken. Filmpjes uit de oude doos. Maar wat mij betreft als je werkend bent in “Energieland” ideale vakdocumentaires. Energieland werkt nl. veel met metaforen die erg helend werken. In Energieland kan alles, waardoor de energetische oplossingen vaak zeer eenvoudig en toch resultaatgericht zijn. Strips en tekenfilms kunnen voor een energiewerker inspirerend zijn en leren om te vertrouwen op het out-the-box acteren. Zo ben ik zelf altijd weer blij als op donderdag de Donald Duck in mijn brievenbus verschijnt. Dan kan ik weer wat verbreding en verdieping aanbrengen in mijn manier van waarnemen.

Deze spinazie wokschotel is groen, gezond en lekker. Hij vult voldoende om het zo te eten. Maar je zou er ook nog (zoete) aardappelen of (volkoren) pasta bij kunnen serveren.

Ingrediënten (2 personen)

 500 gram  spinazie
 2 stengels  bleekselderij
 2  bosui
 150 gram  champignons
 10  cherrytomaten
 1  ui
 1 teentje  knoflook
 200 gram  runderreepjes
 2 eetlepels  pijnboompitten
 10  olijven
 1 eetlepel  pesto
 peper
 zout
 0,5  spaanse peper
 1 theelepel  italiaanse kruiden
 1 scheut  olijfolie

Bereiding
Marineer de runderreepjes in pesto. Snijd de bleekselderij, bosui, champignons, cherrytomaten, uien, spaanse peper, olijven en knoflook in stukjes. Fruit in olie de ui, knoflook en spaanse peper. Voeg cherrytomaten, runderreepjes en bleekselderij toe. Wok even mee. Dan de champignons, olijven, italiaanse kruiden en spinazie erbij. Op hoog vuur wokken tot de spinazie geslonken is.