Bijgerechten, Borrelhapjes, Coach-Gourmet, Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Avocadodip

Ken je dat vraagstuk? Je hebt een heerlijke avocado, maar die is te groot voor jou alleen. Tja, ze worden zo snel bruin. Hoe kun je nou genieten van de hele avocado zonder meer in een keer te hoeven eten, dan je lief is en dat hij toch vers smaakt en een mooie groene kleur heeft?

De remedie: bewaar het deel van de avocado dat je nog over hebt met pit in huishoudfolie. De avocado blijft dan dagen goed (zie de bovenstaande foto’s; tussen foto 1 en 2 zit vijf dagen).

Deze gouden tip kreeg ik van Odilia van Altheya (www.altheya.nl). Een citaat uit datgene wat zij daarover schrijft:

Blijkbaar herinneren zich al die avocadocellen dat ze avocadocellen zijn zolang de pit, de kern, de essentie van de avocado aanwezig is.

Mensen zijn in deze niet anders dan avocado’s. Om vitaal te blijven heb je de aanwezigheid van je kern, je essentie nodig, zodat al je cellen zich
daaraan kunnen spiegelen en weten wie ze bedoelt zijn te zijn“.

Dank je wel Odilia voor deze fysieke en geestelijke voeding!

Ingrediënten Avocadodip 

1 avocado (geschild, ontpit in stukjes)
2 cherrytomaten
0,5-1 pakje kokoscream
1 theelepel citroensap
1 theelepel komijn gemalen
1 theelepel koriander gemalen
0,5 theelepel cayennepeper
naar smaak zout
naar smaak peper

Bereiding
Meng in een kom avocado, cherrytomaten, kokoscream, limoensap, koriander, komijn, cayennepeper, peper en zout. Pureer de dit met een staafmixer tot een lobbig mengsel.