Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Reflectievraag, Salades, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Salade van zuurkool met mungbonen en kokosdressing

Wat wil jij tot bloei laten komen?

Deze salade maakte ik voor een vervolgtraining opstellingen die vandaag start. De wens die ontstond tijdens het “productieproces” dat meer op een meditatie lijkt, is:

“Een dag toegewenst waarop puzzelstukjes in elkaar vallen en er nieuwe perspectieven ontstaan voor het vervolgen van jouw levenspad”. 

Ingrediënten (2 personen)
100 gram zuurkool
2 bladeren chinese kool
1 stengel bleekselderij
30 gram mungbonen
1 mandarijn
0,5 rode ui
5 walnoten
1 eetlepel pompoenpitten
5 plakjes courgette
kokoscream
1 scheut balsamicoazijn
2 blaadjes munt
1 theelepel mosterd
1 theelepel pesto
1 theelepel mosterd
Bereiding
Kook de mungbonen volgens de verpakking en laat afkoelen. Snijd de courgette, mandarijn, ui, bleekselderij, Chinese kool in kleine stukjes. Meng die met de mungbonen, zuurkool, pompoenpitten en gehakte walnoten. Maak een dressing van kokoscream, balsamicoazijn, mosterd, pesto en gehakt muntblad.