Met wie zou jij wel een dag in een bootje willen zitten?
Aziatisch kipgehakt in slawraps is eenvoudig om te maken. Echter door de uitstraling en de typerende kruidencombinatie zet je iets op tafel dat feestelijk en niet alledaags is. En het is nog koolhydraatarm ook!
Ingrediënten (2 personen)
400 gram | kipgehakt |
1 | ui |
1 teentje | knofllook |
0,25 | rode paprika |
1 | rode peper |
100 gram | champignons |
1 cm | gember vers |
2 | lente-uien |
2 eetlepels | hoisinsaus |
1 scheut | vissaus |
1 scheut | rijstazijn |
1 scheut | sojasaus |
1 eetlepel | koriander vers |
1 scheut | sesamolie |
1 scheut | plantaardige olie |
1 struikje | witlof |
3 bladeren | ijsbergsla |
2 eetlepels | cashewnoten (gehakt) |
1 eetlepel | sesamzaad |
Bereiding
Snijd op een grote snijplank de gember, paprika, ui, knoflook, rode peper, champignons, lente-ui en koriander in kleine stukjes. Fruit de ui, rode peper, gember en knoflook in een wok in sesamolie en een scheut plantaardige olie. Voeg de kipgehakt toe en gaar deze. Dan mogen de champignons, paprika en koriander erbij. Bak deze meer gedurende 5 minuten.
Meng in een kommetje hoisinsaus, rijstazijn en sojasaus. Voeg dit bij het gehakt, groentemengsel en laat nog even mee sudderen.
Schep het gerecht op een bladijsbergsla of witlof. Garneer met gehakte cashewnoten en sesamzaad.