Bijgerechten, Coach-Gourmet, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Reflectievraag, Spreads, sauzen en pasta's, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Baba Ganoush

Wat zou jij niet willen missen? 

Baba Ganoush is een heerlijk smeersel van Aubergine voor op een plakje komkommer, een toastje of op stokbrood. 

 

Ingrediënten Baba Ganoush

1 stuks aubergine
1 eetlepel pijnboompitten
2 eetlepels sesamzaad
3 eetlepels tahini
1 teentje knoflook
1 snufje komijnpoeder
naar smaak peper
naar smaak zout
2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Prik gaatjes in de aubergine en smeer deze in met een beetje olijfolie. Leg deze in de oven gedurende ca. 40 minuten bij 180-200 graden. Draai de aubergine regelmatig. Hij mag zwart worden. Leg de aubergine daarna in koud water en verwijder de schil. Snijd de aubergine in blokjes en doe die met de pijnboompitten, sesamzaad, tahini, knoflook, komijnpoeder, peper en zout in een blender. Pureer tot een homogene massa (er mogen evt. nog wel wat grovere stukjes in zitten).