Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij

Boeuf Bourguignon

Wat is voor jou een Franse Klassieker?

Ingrediënten Boeuf Bourguignon
500 gram stoofvlees
1 rode ui
1 teentje knoflook
50 gram spekblokjes
0,25 rode paprika
100 gram champignons
1 scheut rode wijn
0,5 bouillonblokje
2 eetlepels zilveruien
paprikapoeder
peper
5 plakjes winterwortel
1 tomaat
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel groene kruiden (tijm, oregano, peterselie, maggiplant)
Bereiding
Doe de fijn gesneden ui, knoflook, wortel, tomaat, paprika, champignons, groene kruiden, blokjes stoofvlees, spekjes, rode wijn, zilveruien, bouillonblokje, tomatenpuree in een slowcooker of stoofpan. Kruid met peper en paprikapoeder. Voeg evt. nog wat water toe. Gaar het vlees in 4-6 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *