Ingrediënten Boeuf Bourguignon
500 gram | stoofvlees |
1 | rode ui |
1 teentje | knoflook |
50 gram | spekblokjes |
0,25 | rode paprika |
100 gram | champignons |
1 scheut | rode wijn |
0,5 | bouillonblokje |
2 eetlepels | zilveruien |
paprikapoeder | |
peper | |
5 plakjes | winterwortel |
1 | tomaat |
1 eetlepel | tomatenpuree |
1 eetlepel | groene kruiden (tijm, oregano, peterselie, maggiplant) |
Doe de fijn gesneden ui, knoflook, wortel, tomaat, paprika, champignons, groene kruiden, blokjes stoofvlees, spekjes, rode wijn, zilveruien, bouillonblokje, tomatenpuree in een slowcooker of stoofpan. Kruid met peper en paprikapoeder. Voeg evt. nog wat water toe. Gaar het vlees in 4-6 uur.