Jippie de eerste oogst van 2018 is een feit. Dit keer is het de kervel die als eerste van “het land” gehaald kon worden. Aangezien ik dol ben op kervelsoep heb ik extra veel gezaaid. Je kunt dit kruid ook goed invriezen. Handig, omdat het in de winkel niet het hele jaar verkrijgbaar is.
Ingrediënten
0,25 | bloemkool |
1 | ui |
20 gram | kervel |
100 gram | knolselderij (optioneel) |
1 | ei |
groentebouillon | |
peper | |
zout | |
1 theelepel | paprikapoeder |
0,5 theelepel | cayennepeper |
1 scheut | pernod/pastis |
Bereiding
Snipper de ui en fruit die in plantaardige olie. Voeg de in stukjes gesneden bloemkool en knolselderij toe. Evenals de kervel, 1,5 liter water, groentebouillon, peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper en pernod. Breng aan de kook en laat de soep gedurende 20 minuten doorkoken. Kluts het ei en giet die bij de soep. Pureer de soep.