Bij welke triggers kan jij stampen als een klein kind?
Raapstelen is een van mijn favoriete (voorjaars)groenten. Deze zijn vooral in april en mei verkrijgbaar. Je kunt er heerlijke stamppot van maken. Dit jaar voor het eerst zonder aardappel. Ik vond het een goed alternatief in een puree van pastinaak, zoete aardappel en raapstelen.
Ingrediënten (2 personen)
1 | pastinaak |
1 | zoete aardappel |
0,25 | knolsederij |
100 gram | raapstelen |
1 | ei |
1 | ui |
25 gram | (plantaardige) kaas (optioneel) |
1 eetlepel | piccalilly |
1 theelepel | paprikapoeder |
peper | |
zout | |
0,25 | spaanse peper |
50 gram | spekblokjes (optioneel) |
Bereiding
Kook het ei en pel het ei. Bak de spekblokjes uit. Schil de pastinaak, zoete aardappel en knolselderij en snijd in partjes. Kook deze gedurende 10-15 minuten tot zij gaar zijn. Giet het grootste deel van het water af. Stamp de pastinaak, zoete aardappel, ei en knolselderij tot puree. Roer de fijn gesneden ui, kaas, piccalilly, peper, zout, fijngesneden spaanse peper en spekblokjes hier door heen.