Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Mexicaans, Notenvrij, Oneliners, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Boekweitwraps met kidneybonensaus

Een talent is vaak zo vanzelfsprekend, dat verzuimd wordt om complimenten hierover in ontvangst te nemen.

Op mijn Facebookpagina van Coach-Inn publiceer ik regelmatig oneliners. De komende tijd zal ik deze oneliners ook vaker als geestelijke voeding bij de recepten gebruiken.

Ben je benieuwd naar de maandelijkse updates van Coach-Inn? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Ingrediënten Boekweitwraps met kidneybonensaus (2 personen – 2 wraps per persoon)
400 gram water
200 gram boekweitmeel
1 theelepel tijm
1 blikje kidneybonen
0,5 paprika
1 blikje mais
1 ui
1 teentje knoflook
100 gram champignons
1 tomaat
0,5 blik gepelde tomaten
0,2 courgette
100 gram vegetarisch gehakt
1 eetlepel paprikapoeder
peper
0,5 eetlepel tijmblad
zout of zeekraalzilt
plantaardige olie
0,25 krop ijsbergsla (fijn gesneden)
50 gram geraspte kaas (optioneel)
knoflooksaus – zelfgemaakt (optioneel)
Bereiding
Maak een beslag van boekweitmeel, tijmblad en water. Bak in plantaardige olie 4 dunne wraps aan twee kanten bruin.
Fruit de fijngesneden ui, paprika, courgette, knoflook en tomaat. Voeg de champignons, kidneybonen, vegetarisch gehakt en gepelde tomaten toe. Kruid met paprikapoeder, peper, zout (of zeekraalzilt) en tijmblad. Verwarm het gerecht door en door. Leg op een wrap sla, kidneybonensaus en garneer eventueel met geraspte kaas en (zelfgemaakte) knoflooksaus.