Ingrediënten Boekweitwraps met kidneybonensaus (2 personen – 2 wraps per persoon)
400 gram | water |
200 gram | boekweitmeel |
1 theelepel | tijm |
1 blikje | kidneybonen |
0,5 | paprika |
1 blikje | mais |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
100 gram | champignons |
1 | tomaat |
0,5 blik | gepelde tomaten |
0,2 | courgette |
100 gram | vegetarisch gehakt |
1 eetlepel | paprikapoeder |
peper | |
0,5 eetlepel | tijmblad |
zout of zeekraalzilt | |
plantaardige olie | |
0,25 krop | ijsbergsla (fijn gesneden) |
50 gram | geraspte kaas (optioneel) |
knoflooksaus – zelfgemaakt (optioneel) |
Maak een beslag van boekweitmeel, tijmblad en water. Bak in plantaardige olie 4 dunne wraps aan twee kanten bruin.
Fruit de fijngesneden ui, paprika, courgette, knoflook en tomaat. Voeg de champignons, kidneybonen, vegetarisch gehakt en gepelde tomaten toe. Kruid met paprikapoeder, peper, zout (of zeekraalzilt) en tijmblad. Verwarm het gerecht door en door. Leg op een wrap sla, kidneybonensaus en garneer eventueel met geraspte kaas en (zelfgemaakte) knoflooksaus.