Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch

Boerenkool met Pastinaak

Hoe is het met jouw energetische bankrekening?

Om je in evenwicht te voelen, is het belangrijk dat de hoeveelheid energie die je geeft overeenkomstig is met de hoeveelheid energie die je ontvangt. De vorm (uitwisseling) waarin je geeft of ontvangt kan op verschillende manieren; bijvoorbeeld in geld, materiaal, diensten, woorden of energie. Zijn de gevende en de ontvangende kant (gevoelsmatig) niet met elkaar in balans, dan zul je je uit het lood voelen. Dit kan tot uitdrukking komen o.a. in moeheid, overvraagt voelen of teleurgesteld zijn. Een proces, dat vraagt om er af en toe bewust bij stil te staan en zo nodig bij te sturen.

Ingrediënten Boerenkool met Pastinaak (2 personen)

300 gram boerenkool
1 rode ui
1 pastinaak
2 teentjes knoflook
0,5 paprika
100 gram champignons
50 gram mozzarella, geitenkaas of plantaardige kaas
2 eetlepels amandelen
peper
paprikapoeder
sambal
plantaardige olie

Bereiding
Snijd ui en knoflook in stukjes en fruit die in olie in een hapjes pan of wok. Voeg de boerenkool en een kopje water toe. Laat ca. 10 minuten stoven. Voeg dan de in reepjes gesneden pastinaak en paprika toe en laat nog eens vijf minuten stoven. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Doe deze samen met de champignons, peper, paprikapoeder en sambal bij de boerenkool. Meng goed. Leg dan de kaas in stukjes gesneden op het gerecht. Doe de deksel op de pan tot de kaas gesmolten is.