De blauwe bes is op dit moment erg populair, omdat zij zo gezond zijn. Zij bevatten anthocyaan een stof die de vetophoping in de aderen vermindert en daarmee o.a. het cholesterol-gehalte verlaagd wordt. Daarnaast werken de aanwezige anti-oxydanten ontstekingsremmend en vertragen veroudering.
De bosbessen granola pannenkoek is een lekker vullend ontbijtje, zodat je er zeker weer voor een aantal uren tegen aan kan.
Ingrediënten (1 persoon)
2 eetlepels | blauwe bessen |
2 eetlepels | granola |
150-200 ml | amandelmelk |
1 eetlepel | boekweitmeel |
1 eetlepel | kokosmeel |
1 | ei |
gemberpoeder | |
kaneel | |
plantaardige olie |
Bereiding
Doe de blauwe bessen, granola, boekweitmeel, kokosmeel, ei, gemberpoeder en kaneel in een kom. Voeg eerst de helft van de amandelmelk toe en roer goed. Het is de bedoeling dat er een goed vloeibaar, maar ook stevig beslag gemaakt wordt Is het beslag nog te dik, voeg dan nog wat melk toe. Bak in plantaardige olie de pannenkoek aan twee kanten bruin.