Glutenvrij, Koek en Gebak, Koemelkvrij, Ontbijt, Reflectievraag, Tarwevrij, Vegetarisch

Ontbijt-Pruimentaartje

Op welk vlak zijn bij jou de rijpste pruimen geschud?

Ik kende dit spreekwoord niet. Het gaat over dat je het grootste deel geoogst hebt of dat het werk gedaan is……

Helaas is de foto van dit heerlijke ontbijttaartje verdwenen door een gecrashte telefoon. Maar het was zo lekker dat ik het recept toch wil delen. Mijn pruimen zijn alweer op, anders had ik het zeker nog een keer gemaakt.

Ingrediënten ontbijt pruimentaartje
1 ei
2 eetlepels boekweitmeel
2 eetlepels quinoavlokken
1 eetlepel zonnebloempitten
3 pruimen
1 theelepel kaneel
1 theelepel kardemom
1 theelepel honing
1 scheut (plantaardige) melk
1 eetlepel amandelschaafsel
Bereiding
Meng in een kommetje een ei, melk, boekweitmeel, zonnebloempitten, quinoavlokken, kaneel, kardemom en honing. Giet het beslag/deeg in een klein ovenschaaltje. Snijd de pruimen in tweeën en haal de pit eruit. Leg de halve pruimen in het deeg in de ovenschaal. Garneer het taartje met amandelschaafsel. Zet het taartje 20-25 minuten in de oven bij een temperatuur van 150-175 graden.