Bijgerechten, Diner, Glutenvrij, Ingredientenweetjes, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Lunch, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch

Canihua-Notenburger

De afgelopen week ging ik met iemand eten. We kregen een gesprek over vaker vegetarisch eten. Zij noemde haar favoriete producten die je in het “vleesvervangende” vak in de supermarkt kunt vinden, waaronder een notenburger. In veel producten zit paneermeel verwerkt, dat ik liever links laat liggen. Een goede reden om op deze zondag de keuken in te gaan en zelf een burger samen te stellen. En zeg ik het zelf, ik vond het een succes.  

Ingrediënten Canihua-Notenburger (2 -3 burgers)
15 gram canihua of quinoa (gekookt)
50 gram gemengde noten
2 champignons
1 bosui
1 eetlepel peterselieblad
1 eetlepel boekweitmeel
1 ei
1 eetlepel edelgist
1 theelepel paprikapoeder
0,5 theelepel knoflookpoeder
peper
zeekraalzilt
plantaardige olie
Bereiding
Maal de noten, champignons, peterselieblad en bosui fijn in een keukenmachine. Voeg daar het ei, boekweitmeel, gekookte canihua, paprikapoeder, knoflookpoeder, edelgist, peper en zeekraalzilt bij. Meng goed. Maak 2-3 platte burgers en bak die in plantaardige olie aan beide kanten bruin.

NB. ook lekker om aan het einde van het bakproces een plak kaas op de burger te leggen en de deksel op de pan leggen, zodat de kaas kan smelten.