Diner, Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraat-arm, Notenvrij, Reflectievraag, Suikervrij, Tarwevrij, Thais, Veganistisch, Vegetarisch

Snijbonencurry met bloemkool en broccoli

                                                                                          

Waarin vind jij jezelf maar een rare snijboon? 

 

Ingrediënten snijbonencurry met bloemkool en broccoli (2 personen)

200 gram snijbonen
0,25 bloemkool
1 struikje broccoli
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 bosuien
1 spaanse peper
1 cm gember (vers)
1 tomaat
200 gram kipfilet (optioneel)
1 eetlepel groene curry
1 pakje kokosmelk of kokoscream
3 citroenbladeren
plantaardige olie

Bereiding
Snijd de snijbonen, bloemkool, rode ui, knoflook, broccoli, Spaanse peper, tomaat, gember en evt. kipfilet in kleine stukjes. Wok deze op hoog vuur in plantaardige olie gaar. Voeg de groene curry, citroenbladeren, kokosmelk en in ringen gesneden bos-uien toe. Laat vijf minuten pruttelen. Verwijder de citroenbladeren en serveer.